Jippi’s tanker om Community, regler og staff

Jeg kan se der har været nogle livlige diskussioner in-game og privat mellem Staff og enkelte spillere på serveren de sidste par dage, så jeg tænkte jeg lige ville byde ind med mine tanker omkring de ting som har været op at vende.

For det første, og aller vigtigste, hvis du er utilfreds med hvordan staff på serveren opfører sig, og i umiddelbart ikke kan snakke jer til rette som voksne, så skal du ikke tage en diskussion med dem, hverken in-game eller privat på Discord – du skal skrive til mig med situationen, og så undersøger jeg og kommer tilbage med en endelig beslutning i sagen.

Community vision & værdier

Det har aldrig været ambitionen at have så mange spillere på serveren som muligt, men at have de RIGTIGE spillere på serveren. Ligesindede der også kan lide Minecraft, folk der er dygtige til at bygge, kreative typer der laver spændende eller sjove builds som andre kan beundre.

Vi vil ikke være en server for alle, vi vil være den bedste server for dem der deler vores værdier!

Hvis det betyder vi er 5 spillere, jammen, så er vi 5 spillere. Andre spillere der kan lide at hænge ud på Discord voice, hjælpe hinanden, sprede en god stemning og måske endda skabe nogle venskaber uden for Discord og Minecraft.

Jeg er ikke villig til at gå på kompromis på den vision.

At kalde staff øgenavne, snakke ned til dem eller være flabet er på intet tidspunkt acceptabelt i mit community.

Vi er alle voksne mennesker, og jeg forventer som ejer af serveren, at dem som spiller her, opfører sig sådan. Der skal være plads til at være uenige, men måden at være uenig skal altid være i god tone og med gode intentioner om at finde en fælles forståelse – og med respekt for hinanden – uanset alder, køn, sexualitet eller udseende.

Jeg stiller serveren gratis til rådighed for alle fordi jeg synes det er sjovt at have nogen at spille med og lære fra ligesindede omkring Minecraft.

Jeg accepterer ikke donationer eller andre former for tak for at stille serveren til rådighed, og giver ingen spillere (udover staff) mulighed for særlige privilieger mod betaling for at holde serveren fair og lige for alle. Jeg har aktivt takket nej tak til folk der ville donere over MobilePay uden at få noget igen, fordi jeg ikke vil blande økonomi ind i serveren, eller give mistanke om nogen kan købe sig til fordele – og særligt fordi penge ofte kommer med en implicit forventning om krav til indsigt eller indflydelse.

Staff

Staff er heller ikke betalt for den tid de bruger på at hjælpe på serveren. De gør det fordi de synes det er fedt med et lille hyggeligt community, og fordi de kan lide at hjælpe andre ved siden af deres eget in-game byggeri og trading på lige fod med almindelige spillere. Og tiden der bliver brugt på at holde en relativ lille server som den her kørende er ikke småting – som ejer bruger jeg i gennemsnit nok en time eller to om dagen på at tweake, opdatere, debugge, reklamere og hjælpe spillere og staff med en god oplevelse. Staff bruger ligende mængde tid – ofte uden tak eller anderkendelse.

Staff har i udgangspunktet ikke særlige privilieger når de spiller på serveren. De har ikke OP eller særlige permissions medmindre de kører en speciel kommando der giver dem midlertidig 15 minutter adgang til at udføre staff arbejde (f.eks. /tp, /fly osv uden begrænsninger, omkostninger og timeouts). Alle de her kommandoer bliver loggget, og jeg kigger tit listen igennem for hvad de bliver brugt til – for at undgå snyd eller deres adgang bliver brugt til ikke-staff arbejde.

Staff har i udgangspunktet ikke brug for tiladelse til at TP rundt på mappet (eller TP folk til dem) i forbindelse med staff arbejde, så som at tjekke farme, om regler bliver fulgt eller undersøge TPS lag – hverken som usynlig eller synlig – vi foretrækker at gøre staff arbejde synligt så det er gjort i det åbne og transparent over for spillerne og ikke kommer som et bagholdsangreb.

Hvis staff stiller spørgsmål, eller beder dig om at komme forbi og vise dem en farm/base, så forventer jeg at du som spiller hjælper dem med deres arbejde – uden brok. Der skal selvfølgelig være fleksibilitet begge veje, og det mener jeg også der generelt er.

Hvis staff siger et build, farm eller spiller ikke følger reglerne, så forventer jeg der bliver rettet ind – og hvis der er uenighed om reglerne eller en afgørelse, at det bliver eskaleret til mig direkte for en endelig beslutning.

Tvister og uenighed om regler

Hvis der er uenighed omkring regler, jammen så kan vi tage den snak, men indtil en regel evt bliver justeret, så skal reglen følges som den står skrevet på hjemmesiden indtil da – uanset hvor dum den er, eller hvor uenig du måtte være. Sidst jeg tjekkede spiller Inger Støjberg ikke på serveren, så vi følger reglerne 🙂

Den gode tone

Hvis du kan mærke du bliver let sur/irriteret/frustreret over staff, regler eller andet der sker på serveren som du er uenig i, så vil jeg anbefale et trick der virker både for spil og resten af livet: Træk vejret, gå væk fra computere og tag en 5 minutter pause før du sætter dig til tasterne og skriver. Jeg har selv temperament, og jeg kan være en led satan hvis jeg har en dårlig dag og ikke følger mit eget trick.

Afsluttende bemærkning

Jeg prøver generelt at køre serveren som et demokrati hvor vi kan stemme om og åbent diskutere forskellige tiltag og ændringer, men i sidste ende er jeg diktator på serveren når der skal træffes endelig afgørelser – og mit liv er for kort til online fnidder og folk der ikke kan opføre sig ordentligt. Jeg ville gerne have brugt min fredag på noget andet end at skrive en fristil i 2 timer fordi folk ikke kan opføre sig som voksne på serveren.

Når det så er sagt, så synes jeg generelt de sidste par uger har været hyggelige – jeg elsker når der kommer nye aktive spillere på serveren som er passioneret og har holdninger til hvordan et godt Minecraft community kan se ud.

Jeg vil dog stærkt opfordre til at den energi bliver brugt i en positiv retning for serveren/community og i langt mindre grad til fnidder, drama og slåskampe med staff.

Was this article helpful to you? Yes No